Megaconda: The Bull Killer ðŸ

THE BULL KILLER: In 1948, a group of native Brazilians claimed to have captured a 131-foot long snake deep in the Amazon Rainforest. To date, biologists have yet to recognize a living reptile in excess of 33 or 34 feet, but some believe this giant anaconda, or “megaconda,” was in fact a real specimen. The natives called the terrifyingly enormous snake a “Matatoro,” or bull killer, after the half-swallowed bull they claimed to have found inside of it.

IS MEGACONDA OUT THERE?

The wells documented existence of the green anaconda — the world’s largest snake — and the fact that much of the 2.2 millions squares mile Amazon Rainforest remains unexplored lends credence to the theory that an even larger snake exists, although scientists have yet to find evidence to support the rumors. Native to South America, the green anaconda maintains its monumental size with a diet of wild pigs, deer, birds, turtles and even jaguars. If the megaconda does exist, it would certainly require even larger meals to survive. Would bulls, anacondas and possibly even entire villages of people be on the megaconda’s menu?

Report of giant anacondas date back as far as the discovery of South America when sightings of anacondas upwards of 50 meters (150 feet) began to circulate amongst colonists and the topic has been a subject of debate ever since among cryptozoologist and zoologists.

Anacondas can grow to sizes of 6 metres (20 ft) and beyond,and 150 kilograms (23 stone or approx, 330 lbs.) in weight. Although some Python species can grow longer, the anaconda, particularly the Green Anaconda, is the second heaviest and largest in terms of diameter of all snakes, and it is the second biggest extant snake in the world right behind the Reticulated Python. . The lengthiest reputably-measured and confirmed anacondas are about 7.5 meters (25 feet) long. Lengths of 50-60 feet have been reported for this species but such extremes lack verification and too add lack of large prey to support a super-large snake. The two only real reliable claims that can be found describe measured anacondas ranging from 26-32 feet although these remain unverified.

The first recorded sightings of giant anacondas were from the time of the discovery of South America, when early European explorers entered the dense jungles there and claimed to have seen giant snakes measuring up to 18 metres (59 ft) long. Natives also reported seeing anacondas upwards of 10.5 metres (34 ft) to 18 metres (59 ft).Anacondas above 7 metres (23 ft) in length are rare; the Wildlife Conservation Society has, since the early 20th century, offered a large cash reward (currently worth US$50,000) for live delivery of any snake of 9 metres (30 ft) or more in length, but the prize has never been claimed despite the numerous sightings of giant anacondas. In a survey of 780 wild anacondas in Venezuela, the largest captured was 5 metres (16 ft) long, far short of the length required.A specimen measured in 1944 exceeded this size when a petroleum expedition in Colombia claimed to have measured an anaconda which was 11.4 metres (37 ft) in length, but its claim has never been proven.

Scientist Vincent Roth also claimed to have shot and killed a 10.3 metres (34 ft) specimen, but like most other claims it lacks sound evidence. Another claim of an extraordinarily large anaconda was made by adventurer Percy Fawcett. During his 1906 expedition, Fawcett wrote that he had shot an anaconda that measured some 19 metres (62 ft) from nose to tail.Once published, Fawcett’s account was widely ridiculed. Decades later, Belgian cryptozoologist Bernard Heuvelmanscame to Fawcett’s defence, arguing that Fawcett’s writing was generally honest and reliable.

2 thoughts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s